A legjobb üzletet kötni egy használt autó vásárlásakor

A legjobb üzletet kötni egy használt autó vásárlásakor

 

Az autóvásárlás olyasmi, amit a legtöbb embernek egyszer az életében meg kell tennie. Ez az élmény lehet jó, de lehet elég stresszes is. A következő cikk hasznos tippeket tartalmaz, amelyeket felhasználhat, ha autóvásárláson van, és a lehető legtöbbet szeretné kihozni az élményből.

Kérje meg az autókereskedőt, hogy mutassa meg a járműtörténeti jelentést. Ebből megtudhatja, hogy a járműnek volt-e már balesete, vagy visszahívták-e már. Azt is megmutathatja, hogy milyen javításokat végeztek és mikor, így pontosan tudja, hogy mit vásárol.

Mielőtt ajánlatot tesz, tájékozódjon az autó valódi piaci értékéről. Gyakran előfordul, hogy a kereskedők az autó értékét bizonyos százalékkal felértékelik, hogy legyen némi mozgásterük. Ha ismeri a piaci értéket, akkor jobban tud velük alkudozni az árról, amit ki kell fizetnie.

Tudja, hogy mit szeretne, mielőtt beteszi a lábát a kereskedésbe. Profi értékesítőkkel lesz dolga, ezért már előre meg kell határoznia, hogy mit hajlandó fizetni, mit szeretne, és mi az, ami nem érdekli. Így kevésbé valószínű, hogy meg tudják Önt ingatni.

Nézze meg a tulajdonosok értékeléseit, mielőtt kiválasztja a megvásárolni kívánt autót. Ezeket megtalálhatja az interneten, számos különböző weboldalon. A tulajdonosi vélemények jó képet adnak arról, hogy másoknak mennyire tetszik az autó, és hogy ajánlanák-e azt barátaiknak és családtagjaiknak. Ezek más szemszögből nézik a dolgokat, mint a szakmai vélemények, és nagyon informatívak mindazok számára, akik autót vásárolnak.

Nem biztos, hogy pontosan azt az autót kapja, amire vágyik. Lehet, hogy a kereskedőnél nem engedheti meg magának azt, amit szeretne; nézzen körül! Ez egy olyan funkció, amely nem szükséges a teljes vásárlás felé.

Bár a havi kifizetések fontosak, amikor új autó vásárlását fontolgatja, sokszor a kereskedő meghosszabbítja a kölcsön hosszát és megemeli a kamatlábat, hogy kisebb kifizetéseket kapjon. Ennek elkerülése érdekében ne tárgyaljon a fizetési összegekről addig, amíg nem tárgyalt a jármű eladási áráról.

Ön autóvásárlásra jelentkező nő, soha ne egyezzen bele, hogy olyan eladóval dolgozzon együtt, aki lekezelően bánik Önnel. Egyes eladók megpróbálják kihasználni a női vásárlókat, és tisztességtelen árakat vagy finanszírozási feltételeket kínálnak nekik. Az autóvásárlási élménynek nem ilyennek kellene lennie. Ha így van, keressen fel egy másik márkakereskedést.

Ne felejtse el kiszámítani az autó birtoklásának költségeit, amikor költségvetését kidolgozza. Például egy többe kerülő, de jobb futásteljesítményű jármű hosszú távon olcsóbb lehet, mint egy kevésbé drága, de rossz üzemanyag-fogyasztású autó. Számításaiba a viszonteladási értéket és a biztosítási díjakat is be kell vonnia.

A márkakereskedő által kínált kedvezmények közül sok igazán drága, például a rozsdagátló, a festéktömítő és a lopásgátló. Még a kereskedés megközelítése előtt nézzen körül, hogy megtudja, mennyit kérnek a helyi autókereskedések ezekért a szolgáltatásokért, majd a kapott árajánlatokat vigye magával, hogy vagy alkut kössön a kereskedővel, vagy teljesen kihagyja ezeket a kiegészítőket.

Vegye figyelembe az üzemanyag-takarékosságot, amikor kiszámítja a jármű költségeit. Amikor meghatározza havi autófizetéseit, számolja ki, hogy az autó üzemanyag-takarékossága alapján végül mennyit fog havonta fizetni a benzinre. Egy drágább üzemanyag-takarékos autó és egy kevésbé drága benzinfaló autó végül ugyanannyiba kerülhet Önnek havonta, miután kiszámolta a benzinre fordított összeget.

Sok mindent tehet azért, hogy az autóvásárlás élménye pozitív legyen. Használja fel az ebben a cikkben tanultakat, hogy megszerezze álmai autóját, és mindezt úgy, hogy közben kevés stresszel kelljen foglalkoznia. Lehetséges, hogy egy szép autót szerezzen, és közben jól érezze magát.