Fitness tippek a karcsúbb és fiatalabb létért!

Fitness tippek a karcsúbb és fiatalabb létért!

Gyakorlatilag mindenki szeretne fitt lenni és fitt maradni, de egy fitneszprogram elkezdése eleinte kissé idegőrlő lehet, különösen, ha nem tudod, hogyan kell csinálni. Ez a cikk tartalmazza azokat a hasznos tippeket, amelyeket tudnod kell ahhoz, hogy formába lendülj.

Az edzés előtti bemelegítéssel csökkentheted az izmokra nehezedő terhelést, és elkerülheted a sérüléseket. A megfelelő bemelegítés fellazítja a merev izmokat, és beindítja a vér áramlását. Az edzés előtt nem megfelelően bemelegített izmokra gyakorolt hirtelen mozdulatok húzódásokhoz, húzódásokhoz, sőt akár szakadásokhoz is vezethetnek.

Keverd össze a cukorfogyasztást edzés előtt. A többféle cukor jobb az edzéshez, mintha ragaszkodnál egyféle cukorfajtához az energiaellátáshoz. Míg a feldolgozott élelmiszerek általában egyféle cukrot kínálnak, a természetes élelmiszerek, például a gyümölcsök és a müzli többféle cukrot is adhatnak, és növelhetik az energiakibocsátást és az állóképességet.

Keress támogatást mindenhol magad körül. Sokkal könnyebb elvégezni egy edzésprogramot, ha másokkal együtt dolgozol. Nézz körül a munkahelyeden, a szomszédságodban, akár a havi könyvklubodban, hátha valaki csatlakozna hozzád a fitneszprogramodban. Ha van egy partnered, az még könnyebbé teszi a munkát.

Még ha sérülést szenved is a jobb karod, ne kerülje el a bal kar edzését. Valójában lehetséges, hogy a bal kar edzésének intenzitásának növelésével két hét alatt akár tíz százalékkal is növelheti sérült karjának erejét. Azzal, hogy a nem sérült karoddal edzel, stimulálod a sérült karod idegizmait.

A maximális úszóedzés érdekében összpontosítson a bokája rugalmasságának növelésére. A rugalmas bokák több uszonyszerű mozgást tesznek lehetővé a víz alatt, és ezért sokkal gyorsabban úszol. A hajlékonyságod elősegítése érdekében ülj mezítláb a padlón, a lábadat kinyújtva, a sarkaddal a padlón. A lábujjaidat egyenesen kifelé, majd vissza a sípcsontod felé irányítsd. Ezt naponta legalább 1 percig végezze.

Érje el fitneszcéljait úgy, hogy visszafelé tervez. Válassza ki, hogy mikorra tervezi a céljait, majd onnan visszafelé haladva sorolja fel, hogy milyen rövid távú célokat tervez elérni az út során. Ez a gondolkodási módszer, azt eredményezi, hogy el akarod érni ezeket a rövid távú célokat, mert már nem célként, hanem határidőként tekintesz rájuk.

Tartsd számon a piszkos és az új fitneszruháidat úgy, hogy a piszkosakat egy táskában, a tisztáktól elkülönítve tartod. Ha külön tartod őket, könnyebben megtalálod őket anélkül, hogy durva és büdös edzőruhák között kellene kotorásznod. Aztán amikor letelik a hét, foghatod az egész táskát, és egyszerre kimoshatod őket.

Az állóképesség és a fittség fejlesztésének nagyszerű módja a dombokon való fel- és lefutás. A dombok nagy kihívást jelentenek a távolság és a meredek emelkedő miatt. A dombon felfelé futás jó módja, ha felemelt fejjel futsz, és a domb tetejére koncentrálsz.

Kezdje félórás edzésidővel, és próbáljon meg lefaragni egy kis időt. Ha három perccel kevesebb idő alatt végzed el ugyanazt a munkát, az segíthet felpörgetni az edzést. Ha már hozzászokott az időkorláthoz, próbálja meg lerövidíteni, hogy kihasználhassa a gyorsabb tempójú edzés előnyeit.

Most, hogy elolvastad a fenti tippeket, beillesztheted őket a mindennapjaidba, és élvezheted az egészségesebb, fittebb életmódot. Tartsd szem előtt a fitneszed, bármit is csinálsz és bárhol is vagy, és nem fog sokáig tartani, amíg másokkal is megosztod a saját fitnesztippjeidet.