A szabadság belülről jön - A nagyobb személyes fejlődés kulcsai itt!

A szabadság belülről jön - A nagyobb személyes fejlődés kulcsai itt!

 

A személyes fejlődés elindítása néha nagyon nehéz. Ennek is számos aspektusa van. Ez az egészségesebb táplálkozástól kezdve a másokkal való barátságosabbá válásig terjed. Számos személyiségfejlesztési módszer létezik, csak rajtad múlik, hogy melyik utat választod. Ha úgy döntesz, hogy egy bizonyos útvonalat választasz az életed javítására, akkor learathatod a gyümölcsét, és a körülötted lévők is.

A nagy célokat bontsd apróbbakra a személyes fejlődés sikeréhez. Amikor elkezdesz célokat kitűzni, a választott célok elérhetetlennek tűnhetnek. Ne hagyd, hogy ez lelassítson! Ahhoz, hogy elérj egy magas, végső célt, szükséged van lépcsőfokra az út mentén. Határozz meg kisebb eredményeket, amelyeket a nagyobb cél elérése érdekében elérhetsz és el is kell érned.

Nagyszerű önsegítő tipp, ha kapcsolatba lépsz olyan emberekkel, akik ugyanezen mennek keresztül, mint te. Elmehetsz egy támogató csoportba is. Ha kapcsolatba lépsz olyan emberekkel, akik ugyanezen mennek keresztül, az segíthet neked, mert nem fogod magad olyan egyedül érezni.

Bár lehet, hogy meg kell győződnöd arról, hogy a technológiádat naprakészen tartod - különösen, ha olyan területen dolgozol, ahol mindig naprakésznek kell lenned -, kérlek, ne dobd ki a régi technológiádat. Vidd el egy olyan helyre, ahol megfelelő ártalmatlanítást kínálnak. Nincs szükségünk több káros vegyi anyagszivárgásra a hulladéklerakókban a régi, bomló gépekből. Sokkal jobban fogod érezni magad, ha te is kiveszed a részed környezetünk megóvásából.

Céljaidra és törekvéseidre építve, hogy jobb emberré válj, vagy akár új dolgokat érj el és hódíts meg, képzettnek kell maradnod, és folyamatosan bővítened kell tudásbázisodat. Ezt elérheted a hagyományos formális oktatással vagy nem hagyományos módszerekkel. Az elméd és a tested stimulálásával egy lépéssel közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy azzá válj, akivé válni szeretnél.

Kerülnöd kell a magas telített zsírtartalmú ételeket. Ide tartozik a legtöbb gyorséttermi étel. A magas telítettzsír-tartalmú ételek miatt lomhává válhatsz, lassabban gondolkodsz és fáradékonyabb leszel. Az ilyen ételek rossz vérkeringést is okoznak, ami hatással lehet az agyadra.

A depressziós problémáid megoldásának nagy kulcsa, hogy tudatosan átirányítsd a gondolkodásmódodat. A kognitív viselkedésterápia segítségével segíthet felismerni, ha elkezdesz depresszív úton gondolkodni, és megtaníthatod, hogyan lehet pozitívabban gondolkodni. Azzal, hogy előbb gondolkozol, nagyobb szabadságot engedhetsz magadnak a negatív gondolatoktól.

Ahelyett, hogy neheztelést és frusztrációt táplálnál, tegyél tudatos erőfeszítést arra, hogy emlékezz arra, hogy a világ többi részének nem kell a személyes menetrendedre hangolódnia. Ez különösen igaz a házimunkára és az irodai apró, nem sürgős feladatokra. Ha van okod hangsúlyozni az időérzékenységet, kérésed után magyarázd meg, hogy mit nyerhetsz vagy veszíthetsz azzal, ha a projektet egy adott időpontra befejezed.

Ahelyett, hogy hagynád, hogy az apró szokások hógöreteggé váljanak, cselekedj! Ne neheztelj például a házastársadra azért, mert nem a te igényes elvárásaidnak megfelelően takarítja a vécét. Ehelyett koncentrálj inkább arra, hogy milyen szépen rendben tartja a füvet, vagy hogy mennyire hálás, hogy egyáltalán beszáll a munkába!

Most már biztosan van néhány ötleted arra, hogy milyen dolgokat próbálhatsz meg fejleszteni magadban. Természetesen minél több személyes fejlesztésbe kezdesz, annál többet akarsz majd fejlődni. Nem számít, hány éves vagy, a lehető legjobb ember lehetsz magad és a körülötted lévők számára.

feliratok, halloween, pompom, házassági évforduló, farsangi jelmezek, esküvői torta, esküvői dekoráció, lánybúcsú, halloween dekoráció, álarc

feliratok halloween pompom házassági évforduló farsangi jelmezek esküvői torta esküvői dekoráció lánybúcsú halloween dekoráció álarcfeliratok, halloween, pompom, házassági évforduló, farsangi jelmezek, esküvői torta, esküvői dekoráció, lánybúcsú, halloween dekoráció, álarc